Suroviny :
- 200 g marcipánu
- 20 spařených a oloupaných mandlí
- 3 lžičky instantní kávy
- 3 lžičky kakaa holandského typu
V malém šálku spařte instantní kávu s tak malým množstvím vody, aby vznikla hustá pasta.
Do mísy si připravte marcipán pokrájený na větší kousky a kakao, přidejte vychladlou kávovou pastu a prsty zpracovávejte všechny tři ingredience tak dlouho, až marcipán obě přísady vstřebá.
Tvarujte z něj kuličky. Doprostřed každé vpíchněte mandli tak, aby byla uvnitř kuličky úplně schovaná.
Pak do každého kousku udělejte tupou stranou nože zářez, vytvoříte tak dojem kávového zrna.
Zdroj: Marcipánová kávová zrna; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/jednoduse-tradicne-vanoce-podle-karoliny [On-line 22.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář