reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marcipánová kávová zrna

Suroviny :

  • 200 g marcipánu
  • 20 spařených a oloupaných mandlí
  • 3 lžičky instantní kávy
  • 3 lžičky kakaa holandského typu

V malém šálku spařte instantní kávu s tak malým množstvím vody, aby vznikla hustá pasta.

Do mísy si připravte marcipán pokrájený na větší kousky a kakao, přidejte vychladlou kávovou pastu a prsty zpracovávejte všechny tři ingredience tak dlouho, až marcipán obě přísady vstřebá.

Tvarujte z něj kuličky. Doprostřed každé vpíchněte mandli tak, aby byla uvnitř kuličky úplně schovaná.

Pak do každého kousku udělejte tupou stranou nože zářez, vytvoříte tak dojem kávového zrna.

Zdroj: Marcipánová kávová zrna; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/jednoduse-tradicne-vanoce-podle-karoliny  [On-line 22.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.