reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinované špízy saté a rýžový salát

Pro 4 osoby

  • 150 g rýže Basmati
  • sůl
  • 250 g mrkve
  • 150 g lusků zeleného hrášku
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 3 lžíce podzemnicového oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • pepř
  • 600 g kuřecích řízků
  • 4 lžíce žitné
  • trochu tekutého sladidla
  • pažitka na ozdobení

Rýži povaříme 12 minut ve slané vodě. Mrkev a lusky hrášku očistíme a omyjeme, mrkev nakrájíme na kousky. Některé hráškové lusky ponecháme v celku, zbytek nakrájíme na kousky. Zeleninu asi 3 minuty povaříme v osolené vodě. Rýži i zeleninu slijeme, promícháme a dáme vychladnout.
Na marinádu spojíme 4 lžíce sójové omáčky, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs zeleniny a rýže smícháme s marinádou.
Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a nakrájíme na proužky. Svinuté proužky masa napichujeme na špízy. Na marinádu promíchám žitnou s tekutým sladidlem a 2 lžícemi sójové omáčky, opepříme a touto směsí potíráme špízy. Pak je 4 až 5 minut z každé strany grilujeme nebo opékáme v rozpáleném tuku, přičemž je průběžně potíráme marinádou.
Rýžový salát se zeleninou ochutíme a upravíme na talíř se špízem. Ozdobíme jej několika
stonky pažitky.
Příprava: asi 40 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.