- 1,5 kg filetu z lososa
1 kg hrubé mořské soli
1 kg cukru krystal
4 lžíce bílého pepře
svazek kopru
200 ml brandy
Sůl smícháme s cukrem a celým, nebo nahrubo nadrceným pepřem. Polovinu směsi navrstvíme na plech, přidáme filet z čerstvého lososa kůží dolů, zasypeme ho nasekaným koprem, pokapeme trochou brandy a na závěr přidáme zbytek směsi soli, cukru a pepře. Necháme v chladu marinovat nejlépe do druhého dne, poté lososa vyjmeme, opláchneme, osušíme, přidáme trochu čerstvého kopru a podáváme nakrájeného na tenké plátky zakápnutého šťávou z citronu či limety. Doplnit ho můžeme vařenými vejci, kaviárem, různými druhy salátů a trochou kysané smetany nebo pikantní omáčkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/289-marinovany-losos/
Poslední tip, trik či komentář