reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaný losos

  • 1,5 kg filetu z lososa
    1 kg hrubé mořské soli
    1 kg cukru krystal
    4 lžíce bílého pepře
    svazek kopru
    200 ml brandy

Sůl smícháme s cukrem a celým, nebo nahrubo nadrceným pepřem. Polovinu směsi navrstvíme na plech, přidáme filet z čerstvého lososa kůží dolů, zasypeme ho nasekaným koprem, pokapeme trochou brandy a na závěr přidáme zbytek směsi soli, cukru a pepře. Necháme v chladu marinovat nejlépe do druhého dne, poté lososa vyjmeme, opláchneme, osušíme, přidáme trochu čerstvého kopru a podáváme nakrájeného na tenké plátky zakápnutého šťávou z citronu či limety. Doplnit ho můžeme vařenými vejci, kaviárem, různými druhy salátů a trochou kysané smetany nebo pikantní omáčkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/289-marinovany-losos/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.