reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marokánky

  • 1/8 l mlékamarokanky
  • 1 dkg másla
  • 4 dkg cukru
  • 4 dkg kandované pomerančové kůry
  • 4 dkg loupaných mandlí
  • ½ dkg hladké mouky
  • trochu vanilky

Pomerančovou kůru a mandle nakrájíme na tenké nudličky. Mléko, cukr, máslo a mouku smícháme, dáme na oheň a povaříme asi minutu. Přidáme pokrájené mandle a kůru a odstavíme z ohně.

Na pomaštěném, moukou vysypaném plechu děláme lžičkou malé hromádky, ostřím nože je upravíme na ploché placičky a dáme je do středně vyhřáté trouby péct. Ještě teplé nožem sundáme a klademe na vál. Vychladlé na spodní straně potřeme čokoládovou polevou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.