- 3 lžíce oleje
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 středně velká mrkev
- 1 cibule
- 1 středné velká brambora
- 2 stroužky česneku
- 400 g konzervovaných (nebo čerstvých) loupaných rajčat
- 0,75 l vývaru (zeleninového nebo drůbežího)
- 40 g těstovin
- 40 g fazolí
- sůl
- mletý pepř
- parmazán
Přes noc necháme namočené fazole a druhý den je uvaříme v téže vodě. Vývar z fazolí ponecháme na polévku. Na oleji orestujeme najemno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, brambory, na plátky nakrájený celer a po krátkém orestování zalijeme vývary a konzervovanými rajčaty. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a vaříme asi 25 minut. Během této doby uvaříme těstoviny, které přidáme do polévky nakonec spolu s fazolemi. Podle chuti dosolíme a opepříme. Při podávání posypeme strouhaným parmazánem.
Poslední tip, trik či komentář