reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Minestra s fazolemi a těstovinami

 

  • 3 lžíce oleje
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 středně velká mrkev
  • 1 cibule
  • 1 středné velká brambora
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g konzervovaných (nebo čerstvých) loupaných rajčat
  • 0,75 l vývaru (zeleninového nebo drůbežího)
  • 40 g těstovin
  • 40 g fazolí
  • sůl
  • mletý pepř
  • parmazán

Přes noc necháme namočené fazole a druhý den je uvaříme v téže vodě. Vývar z fazolí ponecháme na polévku. Na oleji orestujeme najemno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, brambory, na plátky nakrájený celer a po krátkém orestování zalijeme vývary a konzervovanými rajčaty. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a vaříme asi 25 minut. Během této doby uvaříme těstoviny, které přidáme do polévky nakonec spolu s fazolemi. Podle chuti dosolíme a opepříme. Při podávání posypeme strouhaným parmazánem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.