reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořský ďas v panchette s petrželovým pyré

4 porce

  • 600 g mořského ďasa
  • asi 8 tenkých plátků pancetty
  • mletý pepř

Mořského ďasa opepříme, zabalíme do pancetty, nasucho opečeme v pánvi z obou stran a vložíme do trouby vyhřáté na 65 °C a necháme ještě 20 minut dopéct.

Petrželové pyré

  • 200 g petržele
  • mléko na uvaření
  • mletý pepř
  • sůl

Nakrájenou petržel uvaříme v mléce doměkka, rozmixujeme, opepříme a osolíme.

Pyré z červené řepy

  • 1 malá vařená červená řepa
  • 4 lžíce ricotty
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl

Červenou řepu rozmixujeme s uvedenými ingrediencemi v hladké pyré.

Na podávání

  • hráškové lusky
  • hrášek
  • smržová omáčka

Hráškové lusky na pár vteřin spaříme v osolené vodě, poté je vložíme do studené vody.

Smržová omáčka

Smrže namočíme alespoň na hodinu do vody, nejlépe však přes noc. Výluh slijeme a spolu s vývarem a smetanou zredukujeme na hustou omáčku, kterou teplou vlijeme do láhve na šlehačku a zdobíme ji na talíř.

Smrže nakrájíme na proužky a zlehka osmahneme na přepuštěném másle.

Servírování

Servírujeme špalíček mořského ďasa, doplníme petrželovým a řepným pyré, hráškovými lusky a smržovou omáčkou.

Zdroj: Mořský ďas v panchette s petrželovým pyré; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1781-morsky-das-v-panchette-s-petrzelovym-pyre/  [On-line 04.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.