4 porce
- 30 g másla
- ½ cibule
- 4 větší mrkve
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l zeleninového nebo masového vývaru
- mletý pepř
- muškátový květ
- sůl
- 1 lžíce másla na zjemnění
- 100 g těstovin
- hrst zelené petrželky
Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, osmahneme, zasypeme moukou, kterou za stálého míchání taktéž osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, promícháme a přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15−20 minut. Na závěr dochutíme kořením, odstavíme a zjemníme máslem.
Při podávání vkládáme do talíře uvařené těstoviny, zalijeme polévkou a sypeme najemno nasekanou petrželkou.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=915
Poslední tip, trik či komentář