Pro 4 osoby
- 500 g zelených fazolek
- sůl
- 500 g mražených noků
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 snítky šalvěje nebo 1 lžička sušené šalvěje
- 1 rajče
- pepř
Fazolky očistíme a omyjeme (event. lusky nakrájíme šikmo na kousky) a pak je vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Noky rozmrazíme a uvaříme zvlášť v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Slijeme je a necháme okapat.
Mezitím oloupeme cibuli a česnek a najemno je nasekáme. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce
olivového oleje a noky v něm lehce opečeme. Šalvěj omyjeme a otrháme z ní lístky. Přidáme je k nokům i s cibulí a s česnekem. Fazolky slijeme a necháme v sítu okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Noky shrneme na pánvi stranou.
Ve zbylém olivovém oleji krátce podusíme kousky rajčat a fazolky. Vše osolíme a opepříme a smícháme s noky.
Příprava asi 40 minut.
Pokrm bude mít krásně pestrobarevný vzhled, pokud fazolky po uvaření rychle propláchneme studenou vodou. Tak si zachovají sytou zelenou barvu.
Poslední tip, trik či komentář