reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Noky se sýrovou omáčkou s bylinkovým máslem, piniovými oříšky a vínem

Pro 4 osoby

  • 2 cibule
  • 200 g žampionů
  • po 1/2 svazku petrželky a pažitky
  • 2 lžíce bylinkového másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g plísňového sýra
  • 350 g mražených noků
  • 2 lžíce másla

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony otřeme vlhkou papírovou utěrkou a nakrájíme je na plátky. Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme je.
Bylinkové máslo rozpustíme na pánvi a zpěníme na něm cibulku. Česnek oloupeme, prolisujeme k cibulce a necháme mírně opéci. Přidáme žampiony a nasekané bylinky a vše podusíme. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme piniové oříšky a přilijeme víno. Plísňový sýr rozmačkáme vidličkou a vmícháme do horké omáčky.
Mezitím přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody a v horké, ale už ne vroucí vodě uvaříme kupované mražené noky. Uvaříme je podle návodu na obalu. Nakonec rozpustíme na pánvi máslo a noky v něm opečeme. Osolíme a opepříme je a upravíme na talířích spolu s omáčkou. Podle chuti jídlo ozdobíme také lístky zelené petrželky.
Příprava: asi 25 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.