Pro 4 osoby
- 2 cibule
- 200 g žampionů
- po 1/2 svazku petrželky a pažitky
- 2 lžíce bylinkového másla
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 lžíce piniových oříšků
- 100 ml bílého vína
- 100 g plísňového sýra
- 350 g mražených noků
- 2 lžíce másla
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony otřeme vlhkou papírovou utěrkou a nakrájíme je na plátky. Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme je.
Bylinkové máslo rozpustíme na pánvi a zpěníme na něm cibulku. Česnek oloupeme, prolisujeme k cibulce a necháme mírně opéci. Přidáme žampiony a nasekané bylinky a vše podusíme. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme piniové oříšky a přilijeme víno. Plísňový sýr rozmačkáme vidličkou a vmícháme do horké omáčky.
Mezitím přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody a v horké, ale už ne vroucí vodě uvaříme kupované mražené noky. Uvaříme je podle návodu na obalu. Nakonec rozpustíme na pánvi máslo a noky v něm opečeme. Osolíme a opepříme je a upravíme na talířích spolu s omáčkou. Podle chuti jídlo ozdobíme také lístky zelené petrželky.
Příprava: asi 25 minut
Poslední tip, trik či komentář