reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Obrácené buchty

Na 16 kousků si připravíme:

  • 42 g droždí
  • 150 g cukru krupice
  • 250 ml mléka
  • 600 g hladké mouky
  • špetku soli
  • 1 lžičku citrónové kůry
  • špetku muškátového oříšku
  • 3 vejce
  • 150 g hery

Na náplně:

  • 150 g rozinek
  • 100 ml rumu
  • 11O g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžičku skořice
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g medu
  • 50 g hnědého cukru

Z droždí, lžíce cukru a trochy vlažného mléka uděláme kvásek. V míse smícháme mouku, zbylý cukr, po špetce soli a muškátu, citrónovou kůru, vejce a zbylé teplé mléko s kváskem. Přidáme rozpuštěnou heru a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme kynout asi 40 minut.
Náplně: Rozinky smícháme s rumem a necháme nabobtnat. Máslo utřeme s cukrem a skořicí dohladka. Mleté ořechy spojíme s medem a hnědým cukrem.
Z těsta rozválíme plát (7 mm), potřeme ho máslovou náplní a posypeme rozinkami. Svineme a rozkrájíme na šneky široké asi 3 cm. Na dno vymazané zapékací misky rozetřeme ořechovou náplň. Na ni klademe řeznou plochou dolů šneky těsně vedle sebe. Necháme 15 minut kynout a pak pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Doba přípravy asi 50 minut (bez kynutí).

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.