reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Omáčka ke španělským ptáčkům

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 600 g zadního hovězího sůl
  • mletý pepř
  • 50 g hořčice
  • 50 g slaniny
  • 1 mrkev
  • 120 g měkkého salámu či párků
  • 2 vejce
  • 150 g sterilovaných okurek
  • 2 cibule
  • 50 ml oleje
  • 600 ml vývaru
  • 50 g hladké mouky

Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut). Mrkev oškrábeme, opláchneme a polovinu nakrájíme na špalíčky. Také poloviční množství salámu nebo párků, okurek, vajec a slaniny nařežeme. Druhou polovinu ingrediencí nasekáme a dáme později do omáčky.

Maso nakrájíme (přes vlákno) na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme polovinou hořčice.
Do středu každého plátku klademe vždy špalíčky slaniny a mrkve, proužky salámu nebo párků, okurek a vajec uvařených natvrdo. Plátky dobře zavineme, na okrajích upevníme párátkem (nebo je převážeme) a osolíme.

Cibule nasekáme nadrobno, osmahneme na tuku dorůžova, vložíme závitky, které krátce opečeme, podlijeme polovinou vývaru a pod pokličkou dusíme téměř doměkka (asi hodinu). Během pečení je obracíme a podléváme horkou vodou.

Pak závitky vyjmeme, stavu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme zbylým vývarem. Vaříme zhruba 15 minut. Uvařenou omáčku přecedíme, přidáme zbylé pokrájené ingredience i hořčici a spolu s ptáčky povaříme (nejlépe v troubě) asi 10 minut. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.