reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Omáčka s Gorgonzolou

Na 4 porce:
Příprava pokrmu: 20 minut
Suroviny:

  • 400 g rajčat
  • 4 – 5 lžic olivového oleje
  • 150 ml suchého vermutu
  • 2 šalotky
  • 250 ml smetany
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 g gorgonzoly
  • lístky bazalky
  • sůl podle chuti

Rajčata krátce spaříme vroucí vodou (ale nevaříme je), potom dáme asi na minutu do studené vody. Takto připravená je sloupneme, pečlivě odstraníme nasazení stopky i semínka a nakrájíme je na malé kousky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi zatím zahřejeme olej a šalotky na něm restujeme tak dlouho, až zesklovatí. Přidáme rajčata, necháme chvilku vyvařit a potom vše zalijeme vermutem. Nakonec přidáme smetanu, vše přivedeme k varu a podle chuti přisolíme a opepříme. Omáčku propasírujeme přes síto a znovu zahřejeme. Nyní přidáme gorgonzolu, kterou necháme roztavit. Rajčatovou omáčku podáváme ozdobenou čerstvou bazalkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.