Ingredience
- 2 malé bulvy celeru
- 150 g moučkového cukru
- 1 citron
- 1 lahev kvalitního svěžího bílého vína
- 50 cl minerální vody
Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté ho rozložíme na dno mísy, posypeme 70 g moučkového cukru, navrstvíme dalším celerem, opět zasypeme cukrem, zastříkneme šťávou z celého citrónu a dáme na 2 hodiny do lednice. Připravíme si velkou mísu s ledem, do které dáme další menší mísu, abychom do ní následně mohli scedit šťávu, kterou celer uvolní. Dolijeme vínem a trochou vody, rozlijeme do skleniček a dozdobíme kousky celeru.
Zdroj: Originální bowle; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1755-originalni-bowle/ [On-line 21.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář