10 porcí
- 50 g předem namočených velkých bílých fazolí
- voda
- 250 g hovězího předního na polévku
- hovězí kosti
- 200 g vepřového bůčku
- 1 mrkev
- 2 petržele
- 1/4 celeru
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 5 bobkových listů
- sůl
jíška:
- 50 g másla
- 20 g hladké mouky
vložka do polévky
- 1 cibule
- 30 g sádla
- 2 ostravské klobásy
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
Do hrnce vložíme scezené fazole, maso, kosti, kořenovou zeleninu, cibuli, rozmáčknuté stroužky česneku, bobkový list, zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
Na sádle opečeme na kostičky nakrájeno cibuli dosklovata, přidáme kolečka klobásy, osmahneme, nasekaný česnek a papriku, necháme zpěnit a odstavíme.
Na rozpuštěném másle připravíme světlou jíšku.
Když jsou maso a fazole měkké, vyjmeme maso a zeleninu a nakrájíme na malé kousky. Do polévky vmícháme připravenou jíšku, vložíme zpět maso a zeleninu, klobásku na cibuli a česneku a provaříme ještě 15 minut.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=833
Poslední tip, trik či komentář