reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ostravská fazolačka

10 porcí

  • 50 g předem namočených velkých bílých fazolí
  • voda
  • 250 g hovězího předního na polévku
  • hovězí kosti
  • 200 g vepřového bůčku
  • 1 mrkev
  • 2 petržele
  • 1/4 celeru
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 5 bobkových listů
  • sůl

jíška:

  • 50 g másla
  • 20 g hladké mouky

vložka do polévky

  • 1 cibule
  • 30 g sádla
  • 2 ostravské klobásy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky

Do hrnce vložíme scezené fazole, maso, kosti, kořenovou zeleninu, cibuli, rozmáčknuté stroužky česneku, bobkový list, zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
Na sádle opečeme na kostičky nakrájeno cibuli dosklovata, přidáme kolečka klobásy, osmahneme, nasekaný česnek a papriku, necháme zpěnit a odstavíme.
Na rozpuštěném másle připravíme světlou jíšku.
Když jsou maso a fazole měkké, vyjmeme maso a zeleninu a nakrájíme na malé kousky. Do polévky vmícháme připravenou jíšku, vložíme zpět maso a zeleninu, klobásku na cibuli a česneku a provaříme ještě 15 minut.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=833

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.