- 4 vejce
- 120 g moučkového cukru
- 120 g polohrubé mouky
- tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
- pikantní zavařenina
- kompotované ovoce – jahody, meruňky, ananas…
Krém:
- 3 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 1/2 I mléka
- 150 g másla nebo rostlinného tuku
- 100 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilinového cukru
Žloutky našleháme s cukrem, vmícháme mouku a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a zvolna upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a krém ozdobně nastříkáme tak, aby vytvořil pravidelné mřížky. Do mřížek rozdělíme ovoce a necháme ztuhnout.
Příprava krému: Pudinkové prášky rozmícháme v mléce, uvaříme pudink a za častého míchání necháme vychladnout. Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme vychladlý pudink.
Dobře ztuhlý krém s ovocem můžeme přelít dortovou želatinou.
Poslední tip, trik či komentář