Na 12 kousků:
- korpus na ovocný dort (z minulého dílu)
Náplň:
- 200 g měkkého tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 15 g želatiny
- 80 ml vody do želatiny
Dohotovení:
- 200 g ovoce podle sezóny
- 1 balíček dortového želé, čiré
Formu po upečení korpusu umyjeme, utřeme, vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Hotový vychladlý korpus do ní zavřeme.
Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a vyšlehanou šlehačkou. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak zahřejeme téměř k bodu varu a horkou ji vlijeme do připravené náplně. Rychle rozmícháme a vlijeme na korpus ve formě. Dort uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí na povrch rozložíme ovoce a zalijeme dortovým želé, které připravíme podle návodu výrobce. Necháme v chladničce ztuhnout, pak formu sundáme a dort nakrájíme na porce.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ovocny-dort-7-8-2009.html
Poslední tip, trik či komentář