Pro 4 osoby
- 4 zelené papriky
- Sůl
- 125 ml mléka
- 1 sáček bramborové kaše
- 1 cibule
- 1/2 sv. čerstvé majoránky
- 3 rajčata
- 1 lžíce oleje
- 300 g taveného sýra
- pepř
- 200 g paprikové pomazánky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 250 ml zeleninového vývaru
Postup
1. Papriky omyjeme a vršek jako víčko odřízneme. Lusky zbavíme jadérek. Přivedeme k varu 375 ml osolené vody, sejmeme z plotny, přilijeme mléko a vmícháme bramborovou kaši v prášku.
2. Cibuli oloupeme a nasekáme. Majoránku omyjeme, otrháme lístky a najemno nakrájíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm opečeme cibulku a po chvíli na ní rozmícháme i tavený sýr. Ochutíme vše solí, pepřem a majoránkou. Přidáme rajčata, a krátce je opečeme a přidáme paprikovou pomazánku. Bramborovou kaši smícháme s opečenou zeleninou a naplníme do paprikových lusků.
3. Rajský protlak smícháme s vývarem a nalijeme do vyšší zapékací formy. Do omáčky vložíme paprikové lusky, přiklopíme je odříznutými vršky a v troubě je při 200 °C 20 minut zapékáme. Podáváme je přelité vydušenou šťávou.
Příprava: asi 40 minut
Na osobu: cca 450 kcal, 1880 kJ, bílkoviny: 18 g, tuky: 24 g, sacharidy: 4,6 g, cholesterol: 85 mg
Poslední tip, trik či komentář