reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Papriky plněné sýrem a s nádivkou z bramborové kaše s bylinkami

Pro 4 osoby

  • 4 zelené papriky
  • Sůl
  • 125 ml mléka
  • 1 sáček bramborové kaše
  • 1 cibule
  • 1/2 sv. čerstvé majoránky
  • 3 rajčata
  • 1 lžíce oleje
  • 300 g taveného sýra
  • pepř
  • 200 g paprikové pomazánky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 250 ml zeleninového vývaru

Postup
1. Papriky omyjeme a vršek jako víčko odřízneme. Lusky zbavíme jadérek. Přivedeme k varu 375 ml osolené vody, sejmeme z plotny, přilijeme mléko a vmícháme bramborovou kaši v prášku.
2. Cibuli oloupeme a nasekáme. Majoránku omyjeme, otrháme lístky a najemno nakrájíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm opečeme cibulku a po chvíli na ní rozmícháme i tavený sýr. Ochutíme vše solí, pepřem a majoránkou. Přidáme rajčata, a krátce je opečeme a přidáme paprikovou pomazánku. Bramborovou kaši smícháme s opečenou zeleninou a naplníme do paprikových lusků.
3. Rajský protlak smícháme s vývarem a nalijeme do vyšší zapékací formy. Do omáčky vložíme paprikové lusky, přiklopíme je odříznutými vršky a v troubě je při 200 °C 20 minut zapékáme. Podáváme je přelité vydušenou šťávou.
Příprava: asi 40 minut
Na osobu: cca 450 kcal, 1880 kJ, bílkoviny: 18 g, tuky: 24 g, sacharidy: 4,6 g, cholesterol: 85 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.