reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika z králíka

 

8−10 porcí

  • 500 g vařeného masa z králíka
    250 g anglické slaniny vcelku
    1 menší cibule
    2 vejce + 1 žloutek
    2 lžíce strouhanky
    mletý pepř
    sůl
    1 dl sladké smetany
    sádlo na vymaštění formy
    200 g plátků anglické slaniny

Maso uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka (cca 1 hod), poté vykostíme a spolu se 150 g slaniny a s cibulí umeleme dvakrát na masovém strojku.

K umletému masu přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, vejce, žloutek, strouhanku, mletý pepř, sůl a smetanu.

Formu na paštiku vymažeme sádlem, vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme fáší, několikrát sklepneme, zakryjeme pečicím papírem nebo alobalem a ve vodní lázni pečeme ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 80 minut.

Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, vyklopíme ji a krájíme na porce, podáváme s pomerančovou omáčkou nebo brusinkami, různými druhy chutney, bílým chlebem nebo toasty.
Zdroj: Česká televize Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1071

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.