Pečené fazole s kabanosem
Rozpis na 2 porce:
- 125 g kabanosu
- 2 středně velké cibule
- 2 středně velká rajčata
- 1 konzerva pečených fazolí v rajské omáčce (415 g)
- sůl
- cayenský pepř
- černý pepř
- několik tortilla chipsů
- 2 lžíce kysané smetany
- 2 lžíce strouhaného sýra
- trochu petrželky na ozdobu
1. Salám nakrájíme na kolečka, cibuli a rajčata na kostky.
2. Kolečka salámu osmahneme na pánvi tak, aby pustila trochu tuku. Přidáme cibuli a restujeme. Vmícháme fazole, rajčata, sůl a oba pepře. Dusíme asi 15 minut.
3. Potom směs znovu okořeníme, rozdělíme do misek, ke každé porci přidáme několik tortilla lupínků, lžíci zakysané smetany a posypeme sýrem.
4. Zapečeme v troubě nebo na grilu. Ozdobíme petrželkou.
Poslední tip, trik či komentář