Pro 4 osoby si připravíme:
- 6 stroužků Česneku
- sůl
- kuře (asi 1300 g)
- 200 g eidamu (30%) nebo jiného sýra vhodného na zapékání
- 200 g anglické slaniny
- 100 g uzené rolované plece nebo jiného uzeného masa
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Kuře opláchneme, osušíme a potřeme po celém povrchu i uvnitř utřeným česnekem.
Sýr, anglickou slaninu a uzené nakrájíme na kostičky. Vše promícháme a touto směsí naplníme kuře, které dobře zašijeme potravinářským provázkem nebo jehlou, aby náplň při pečení nevytékala.
Kuře s nádivkou položíme na pekáč, podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby péct. Když zezlátne po jedné straně, obrátíme ho. Pečeme při teplotě 200 °C celkem asi 75 minut za občasného podlévání vodou a přelévání vypečenou šťávou.
Hotové kuře podáváme se zelným salátem, který můžeme zpestřit ananasem. Vhodnou přílohou jsou brambory, bramborová kaše nebo také bramborové knedlíky. Na míse je ozdobíme zeleninou.
Poslední tip, trik či komentář