4 porce
- rostlinný olej
- 1 velká cibule
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- špetka mleté pálivé papriky
- 2 rajčata
- ½ červené papriky
- ½ žluté papriky
- ½ zelené papriky
- cca 300 ml rybího vývaru
- 500 g filetu z tolstolobika
- sůl
Na oleji osmahneme na klínky nakrájenou cibuli, jakmile je zlatá, zaprášíme paprikou a vložíme na kostičky 1 x 1 cm velké nakrájenou zeleninu, zalijeme vývarem a osolíme.
Až se polévka vyvaří na hustší konzistenci, přidáme od šupin očištěnou, na menší kousky nakrájenou rybu a ještě 15 minut povaříme, mícháme jen zlehka.
Perkelt můžeme podávat s chlebem, s bramborovými noky nebo vařeným bramborami.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-22.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=758
Poslední tip, trik či komentář