reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perkelt z tolstolobika

4 porce

  • rostlinný olej
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • špetka mleté pálivé papriky
  • 2 rajčata
  • ½ červené papriky
  • ½ žluté papriky
  • ½ zelené papriky
  • cca 300 ml rybího vývaru
  • 500 g filetu z tolstolobika
  • sůl

Na oleji osmahneme na klínky nakrájenou cibuli, jakmile je zlatá, zaprášíme paprikou a vložíme na kostičky 1 x 1 cm velké nakrájenou zeleninu, zalijeme vývarem a osolíme.

Až se polévka vyvaří na hustší konzistenci, přidáme od šupin očištěnou, na menší kousky nakrájenou rybu a ještě 15 minut povaříme, mícháme jen zlehka.

Perkelt můžeme podávat s chlebem, s bramborovými noky nebo vařeným bramborami.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-22.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=758

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.