reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Péřové buchty

Na 30 kousků si připravíme:

  • 1 sáček sušeného droždí (7 g)
  • 600 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 20 g krupicového cukru
  • 250 ml kyšky (kysaného mléčného nápoje)
  • 120 g másla
  • Na dohotovení:
  • máslo na potření
  • marmeláda

Do misky nalijeme asi 70 ml vlažné vody a na její hladinu zlehka nasypeme sáček sušeného droždí. Necháme na teplém místě nabobtnat.
Do velké mísy prošijeme mouku se solí, kypřicím práškem, jedlou sodou, přidáme cukr a vše promícháme. Přilijeme vzešlé droždí, kyšku, rozehřáté máslo a zpracujeme na hladké vláčné těsto. Mísu s těstem přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky na 2 hodiny.
Těsto na pomoučeném vále zlehka propracujeme. Pod-sypeme moukou a rozválíme na plát silný 1 cm. Z těsta kulatou formičkou o průměru 6 cm vykrájíme kolečka, která naskládáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě kolem 230 °C asi 12 minut.
Po upečení necháme krátce vychladnout. Podáváme teplé, potřené máslem a ozdobené kopečkem marmelády.
Doba přípravy asi 40 minut (bez kynutí).

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.