Suroviny:
Na 6 porcí
- 3 lžíce olivového oleje
- 1,2 kg filetů různých druhů ryb podle vaší volby
- 2 lžíce másla
- sůl a mletý pepř
- po 1 lžičce sušeného tymiánu a rozmarýnu
- 5 stroužků česneku
- 200 ml suchého bílého vína
- 250 g mražených mořských
- plodů
- pár snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu na ozdobu
- 1–2 citrony k podávání
Troubu předehřejte na 150 °C. Do pekáče nalijte olej, na něj vyrovnejte porce ryb, poklaďte je kousky másla, osolte, opepřete, přidejte bylinky a kolem ryb položte celé a neoloupané stroužky česneku. Pekáč zakryjte alobalem a dejte ho do trouby.
Po 15 minutách ryby podlijte vínem, lžící je přelijte šťávou z pekáče a pečte dalších 10 minut. Během pečení je ještě jednou přelejte vypečenou šťávou.
Přidejte plody moře (předem propláchnuté teplou vodou, aby jste je zbavily ledu a rozmražené), odkryjte alobal, zvyšte teplotu v troubě na 200 °C a pečte dalších 10 minut.
Hotové ozdobte snítkami čerstvého tymiánu a rozmarýnu a podávejte s klínky citronu.
Zdroj: Pestrý rybí pekáč; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/jednoduse-tradicne-vanoce-podle-karoliny [On-line 22.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář