reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pestrý rybí pekáč

Suroviny:

Na 6 porcí

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,2 kg filetů různých druhů ryb podle vaší volby
  • 2 lžíce másla
  • sůl a mletý pepř
  • po 1 lžičce sušeného tymiánu a rozmarýnu
  • 5 stroužků česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 250 g mražených mořských
  • plodů
  • pár snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu na ozdobu
  • 1–2 citrony k podávání

Troubu předehřejte na 150 °C. Do pekáče nalijte olej, na něj vyrovnejte porce ryb, poklaďte je kousky másla, osolte, opepřete, přidejte bylinky a kolem ryb položte celé a neoloupané stroužky česneku. Pekáč zakryjte alobalem a dejte ho do trouby.

Po 15 minutách ryby podlijte vínem, lžící je přelijte šťávou z pekáče a pečte dalších 10 minut. Během pečení je ještě jednou přelejte vypečenou šťávou.

Přidejte plody moře (předem propláchnuté teplou vodou, aby jste je zbavily ledu a rozmražené), odkryjte alobal, zvyšte teplotu v troubě na 200 °C a pečte dalších 10 minut.

Hotové ozdobte snítkami čerstvého tymiánu a rozmarýnu a podávejte s klínky citronu.

Zdroj: Pestrý rybí pekáč; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/jednoduse-tradicne-vanoce-podle-karoliny  [On-line 22.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.