Suroviny:
- 250 g celozrnného kuskusu
- 2 lžíce rozinek
- sůl
- špetka mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 250–300 ml zředěného vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy a trocha nastrouhané kůry
- 1 velký svazek hladkolisté petržele
- malá hrst listů čerstvé máty
Přiveďte k varu vývar nebo dejte vařit vodu. Kuskus ve větší a širší míse promíchejte s kořením a předem propláchnutými a okapanými rozinkami. Zalijte ho stejným množstvím vroucího vývaru nebo vody, přikryjte a nechte stát, dokud se tekutina zcela nevstřebá, trvá to asi 10 minut.
Mezitím otrhejte listy petrželky a nasekejte je najemno, ale ne úplně nadrobno. Stejně nasekejte i mátové listy.
Hotový kuskus načechrejte vidličkou a promíchejte s olivovým olejem. Dochuťte citronovou šťávou, kůrou a podle potřeby dosolte. Nakonec kuskus promíchejte s nasekanou hladkolistou petrželí a mátou.
Zdroj: Petrželový kuskus; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-primorske-vzpominky [On-line 04.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář