reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Petrželový kuskus

Suroviny:

  • 250 g celozrnného kuskusu
  • 2 lžíce rozinek
  • sůl
  • špetka mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 250–300 ml zředěného vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy a trocha nastrouhané kůry
  • 1 velký svazek hladkolisté petržele
  • malá hrst listů čerstvé máty

Přiveďte k varu vývar nebo dejte vařit vodu. Kuskus ve větší a širší míse promíchejte s kořením a předem propláchnutými a okapanými rozinkami. Zalijte ho stejným množstvím vroucího vývaru nebo vody, přikryjte a nechte stát, dokud se tekutina zcela nevstřebá, trvá to asi 10 minut.

Mezitím otrhejte listy petrželky a nasekejte je najemno, ale ne úplně nadrobno. Stejně nasekejte i mátové listy.

Hotový kuskus načechrejte vidličkou a promíchejte s olivovým olejem. Dochuťte citronovou šťávou, kůrou a podle potřeby dosolte. Nakonec kuskus promíchejte s nasekanou hladkolistou petrželí a mátou.

Zdroj: Petrželový kuskus; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-primorske-vzpominky   [On-line 04.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.