4 porce
- 10 dkg dýně
- 8 krajíčků žitného chleba
- ¼ celého pórku
- 2 dkg szezamových semínek
- 5 dkg másla
- 1 svazeček petrželové natě
- sůl
- pepř
Z dýně odstraníme jadérka a upečeme ji v troubě při teplotě 200 °C. Tuto operaci můžeme provést klidně už předchozí večer.
Vychladlou dýni vydlabeme z kůry, osolíme, opepříme a pořádně ji rozmixujeme. Přimícháme jemně nakrájený pórek, petrželku a měkké máslo.
Krajíčky chleba slabě opečeme a mažeme na ně dýňové pyré.
Jako pití si k takovýmto topinkám můžeme uvařit bílou kávu.
Zdroj: TV Paprika Omeleta http://tvpaprika.hu/cs/node/3862
Poslední tip, trik či komentář