reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní dýňové pyré na topince z žitného chleba

4 porce

  • 10 dkg dýně
  • 8 krajíčků žitného chleba
  • ¼ celého pórku
  • 2 dkg szezamových semínek
  • 5 dkg másla
  • 1 svazeček petrželové natě
  • sůl
  • pepř

Z dýně odstraníme jadérka a upečeme ji v troubě při teplotě 200 °C. Tuto operaci můžeme provést klidně už předchozí večer.

Vychladlou dýni vydlabeme z kůry, osolíme, opepříme a pořádně ji rozmixujeme. Přimícháme jemně nakrájený pórek, petrželku a měkké máslo.

Krajíčky chleba slabě opečeme a mažeme na ně dýňové pyré.

Jako pití si k takovýmto topinkám můžeme uvařit bílou kávu.

Zdroj: TV Paprika Omeleta http://tvpaprika.hu/cs/node/3862

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.