4 porce
- 1 kuře
- 40 g másla
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce vinného octa
- 1 chilli paprička
- 4 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 6 lžic kečupu
- sůl
Kuře rozčtvrtíme a pod kůži vložíme plátek másla.
Z oleje, worcesterské omáčky, octa vymícháme emulzi, do které přidáme drcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, kečup a sůl. V této marinádě necháme kuře odležet, ideálně přes noc.
Porce kuřete pokládáme na gril a během pečení je potíráme marinádou. Grilujeme z obou stran asi 20 minut. Podáváme se salátem.
salát
- 300 g ve slupce vařených brambor
- 1 listový salát
- 100 g salátové okurky
- 100 g ředkviček
- 100 g ementálu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- lžička cukru
- střik vinného octa
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Brambory oloupeme (rané nemusíme), salát omyjeme a natrháme na malé kusy, okurky, ředkvičky a sýr nakrájíme.
Z oleje, hořčice, cukru, octa vymícháme hladký dresink, podle chuti opepříme a osolíme.
Dresink promícháme se zeleninou a sýrem.
Zdroj: Kluci v akci ČT http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=797
Poslední tip, trik či komentář