reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní kuřecí prsa s podzimním salátem

4 porce

  • 1 kuře
  • 40 g másla
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 chilli paprička
  • 4 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 6 lžic kečupu
  • sůl

Kuře rozčtvrtíme a pod kůži vložíme plátek másla.

Z oleje, worcesterské omáčky, octa vymícháme emulzi, do které přidáme drcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, kečup a sůl. V této marinádě necháme kuře odležet, ideálně přes noc.

Porce kuřete pokládáme na gril a během pečení je potíráme marinádou. Grilujeme z obou stran asi 20 minut. Podáváme se salátem.

salát

  • 300 g ve slupce vařených brambor
  • 1 listový salát
  • 100 g salátové okurky
  • 100 g ředkviček
  • 100 g ementálu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • lžička cukru
  • střik vinného octa
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Brambory oloupeme (rané nemusíme), salát omyjeme a natrháme na malé kusy, okurky, ředkvičky a sýr nakrájíme.

Z oleje, hořčice, cukru, octa vymícháme hladký dresink, podle chuti opepříme a osolíme.

Dresink promícháme se zeleninou a sýrem.

Zdroj: Kluci v akci ČT http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=797

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.