reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní rizoto

 

  • 750 g dlouhozrnné rýže
  • 100 g prorostlé slaniny
  • 400 g jater
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 1 sladkokyselá okurka
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 125 ml masového vývaru
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1/2 lžičky pepře
  • sůl

Rýži vaříme přikrytou v 1 litru osolené vody po dobu 16 minut.
Propláchneme ji v sítu a necháme okapat. Játra nakrájíme na nudličky a smícháme je s moukou a pepřem. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Papriky rozčtvrtíme a po vyjmutí semen je nakrájíme na nudličky. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle. Slanina se při střední teplotě vypeče do křupava, přidáme játra, osmažíme je a osolíme. Osmažená játra vyjmeme a do výpeku přilijeme vývar, zasypeme sladkou paprikou a necháme vzkypět. Přidáme nakrájenou papriku a 5 minut vaříme. Vmícháme uvařenou rýži, játra a okurku, necháme krátce odležet, dochutíme a posypeme petrželkou.
Místo jater můžete použít na nudličky nakrájené kuřecí maso. Do základu rizota přidejte sterilovaný nebo zmražený hrášek.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.