1 porce
- 100 g zmrazeného listového těsta na pizzu
- 1 stroužek česneku
- 1/4 sv. petrželky
- 100 g rajčat na kousky
- Sůl
- Pepř
- sladká mletá paprika
- po 30 g nejméně tří druhů pikantních salámů
- 1 lžíce zelených oliv bez pecek
- 40 g strouhaného ementálu
- lístky tymiánu na ozdobení
Troubu zahřejeme na 200 °C. Těsto na pizzu rozmrazíme, rozválíme na pomoučené ploše dotenka a přendáme je na tukem vymazaný plech. Česnek oloupeme, najemno nasekáme nebo jej prolisujeme. Petrželku omyjeme, necháme okapat, otrháme lístky a nasekáme je. Pak ji smícháme s česnekem a kousky rajčat. Ochutíme vše solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Základ pizzy touto směsí potřeme. Salámy oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pizzu jimi obložíme. Olivy slijeme a v sítu necháme okapat. Pak je nakrájíme na kolečka a rozložíme na těsto. To ještě posypeme strouhaným ementálem a dáme do trouby na 30 minut péct. Vyjmeme a nakonec ozdobíme lístky tymiánu. Příprava trvá asi 20 minut
Poslední tip, trik či komentář