reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní salámová pizza

1 porce

  • 100 g zmrazeného listového těsta na pizzu
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 sv. petrželky
  • 100 g rajčat na kousky
  • Sůl
  • Pepř
  • sladká mletá paprika
  • po 30 g nejméně tří druhů pikantních salámů
  • 1 lžíce zelených oliv bez pecek
  • 40 g strouhaného ementálu
  • lístky tymiánu na ozdobení

Troubu zahřejeme na 200 °C. Těsto na pizzu rozmrazíme, rozválíme na pomoučené ploše dotenka a přendáme je na tukem vymazaný plech. Česnek oloupeme, najemno nasekáme nebo jej prolisujeme. Petrželku omyjeme, necháme okapat, otrháme lístky a nasekáme je. Pak ji smícháme s česnekem a kousky rajčat. Ochutíme vše solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Základ pizzy touto směsí potřeme. Salámy oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pizzu jimi obložíme. Olivy slijeme a v sítu necháme okapat. Pak je nakrájíme na kolečka a rozložíme na těsto. To ještě posypeme strouhaným ementálem a dáme do trouby na 30 minut péct. Vyjmeme a nakonec ozdobíme lístky tymiánu. Příprava trvá asi 20 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.