reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněná kuřecí prsíčka ochucená rajčaty a hříbky

Pro 4 osoby

  • 50 g sušených rajčat
  • 10 g sušených hříbků
  • 200 ml červeného vína
  • 4 plátky filé z kuřecích prsíček
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 250 ml vývaru
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce škrobu

1. Rajčata a hříbky povaříme 15 minut ve víně. Maso omyjeme, osušíme a podélně nařízneme. Směs z rajčat necháme v sítu okapat, šťávu zachytíme. Směs nasekáme a smícháme s bazalkou.
2. Maso okořeníme, potřeme směsí rajčat a hříbků a zabalíme, potřeme olejem a pečeme v pekáčku při 220 °C asi 25 minut. Vyjmeme.
3. Šťávu z rajčatové směsi smícháme s vývarem a šťávou z pečení. Přilijeme smetanu,
zahustíme škrobem a okořeníme. Spolu s plněnými prsíčky upravíme na talíř a ozdobíme
bylinkami. Podáváme například s polentou.
Příprava: asi 45 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.