Pro 4 osoby
- 50 g sušených rajčat
- 10 g sušených hříbků
- 200 ml červeného vína
- 4 plátky filé z kuřecích prsíček
- 2 lžíce nasekané bazalky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- 250 ml vývaru
- 100 ml smetany
- 2 lžíce škrobu
1. Rajčata a hříbky povaříme 15 minut ve víně. Maso omyjeme, osušíme a podélně nařízneme. Směs z rajčat necháme v sítu okapat, šťávu zachytíme. Směs nasekáme a smícháme s bazalkou.
2. Maso okořeníme, potřeme směsí rajčat a hříbků a zabalíme, potřeme olejem a pečeme v pekáčku při 220 °C asi 25 minut. Vyjmeme.
3. Šťávu z rajčatové směsi smícháme s vývarem a šťávou z pečení. Přilijeme smetanu,
zahustíme škrobem a okořeníme. Spolu s plněnými prsíčky upravíme na talíř a ozdobíme
bylinkami. Podáváme například s polentou.
Příprava: asi 45 minut
Poslední tip, trik či komentář