- 1 kg brambor
- 1 velká cibule
- 3 lžíce oleje
- kmín
- sůl
- pepř
- 100 g strouhaného sýra
- 500 g čerstvých nebo sterilovaných hub
- petrželka nebo pažitka
Brambory pečlivě omyjeme, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat. Na vrchní straně je nařízneme, pokapeme olejem a na plechu pečeme asi 20 minut. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na oleji zesklovatět. Přidáme tenké plátky hub, kmín, trochu přisolíme a smažíme. Měkké brambory podélně rozkrojíme a vydlabeme tak, že zůstane asi 1 cm kolem slupky. Vydlabanou dužinu vmícháme do hub, osolíme, opepříme a naplníme brambory. Vložíme do vymazané zapékací misky, posypeme sýrem a zapečeme. Hotové ozdobíme petrželkou.
Místo smažených hub použijte do směsi nadrobno nakrájený měkký salám a brambory ozdobte růžičkou brokolice, kterou jste předtím krátce povařili.
Poslední tip, trik či komentář