Na 4 porce budeme potřebovat:
- 100 g pohankové lámanky,
300 ml zeleninového vývaru bez glutamanu,
2 mrkve,
1 šalotku nakrájenou najemno,
4 stroužky česneku,
1 lžičku majoránky,
1/2 svazku nasekané pažitky,
tuk na smažení
Pohanku zalijeme horkým vývarem a necháme v hrnci pod pokličkou 15 minut nabobtnat. Mezitím nastrouháme mrkve. Nabobtnanou pohanku pak smícháme s šalotkou, česnekem, majoránkou, pažitkou a nastrouhanou mrkví. Osolíme, opepříme a vytvarujeme malé, ploché karbanátky. V pánvi rozpálíme tuk a karbanátky na něm osmažíme z obou stran. Podáváme s dipem z bílého jogurtu, kopru a česneku.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pohankove-karbanatky-31-8-2009.html
Poslední tip, trik či komentář