reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pohankové langoše

4 porce:

  • 7 g sušených kvasnic
  • 3 lžíce vody
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 70 g polohrubé mouky
  • 500 g pohankové mouky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce medu
  • špetka jedlé sody
  • lžička soli
  • 1 vejce
  • tuk na smažení
  • med na přelití

Asi ve 3 lžících vody rozpustíme kvasnice. Mléko smícháme s cukrem, povaříme a necháme vychladnout. Poté přilijeme kvasnice.
Z mouky, rozdělaného mléka a oleje vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 4 hod. odpočinout.
Poté do těsta zamícháme med, sodu, sůl, vejce a opět propracujeme. Z těsta tvarujeme asi půl centimetru tlusté placičky, které smažíme.
Podáváme teplé a polité medem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.