Potřebujeme:
- 1 hrnek pohanky (kroupy),
- 2 velké hrsti růžičkové kapusty,
- kůru z poloviny BIO citronu,
- semínka z poloviny granátového jablka,
- hrst nasekaných neloupaných mandlí,
- hladkolistou petržel,
- 2 hrnky vody,
- špetku soli, čerstvě mletý pepř
Zálivka:
- 2 lžíce jablečného octa,
- 1 lžičku celozrnné hořčice,
- ¼ hrnku extra panenského olivového oleje,
- 1-2 lžičky medu, sůl, pepř
Ingredience na zálivku prošleháme v misce a dáme stranou. Pohanku vsypeme do hrnce a zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 5 minut. Přiklopíme, vypneme zdroj tepla a necháme pod pokličkou dojít po dobu 10 minut. Pohanku vsypeme do velké salátové mísy a přidáme nasekanou petržel, citronovou kůru a opepříme. Kapustičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Jarní cibulku na menší kolečka. Vše vmícháme k pohance a nakonec přidáme i semínka z granátového jablka. Nakonec necháme krátce opéci mandle na pánvi a salát, do kterého jsme vmíchali i zálivku, jimi posypeme.
Zdroj: Pohankový salát s růžičkovou kapustou; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/novy-dil-pohankovy-salat-s-ruzickovou-kapustou-16-3-2015.html [On-line 18.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář