reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z chřestu

 

  • 500 g chřestu
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 300 g polévkové směsi Albert
  • 1 cibule
  • 100 ml sladké smetany
  • 1/2 dl suchého bílého vína
  • 1 lžička pískového cukru
  • Olej
  • sůl
  • pepř
  • 2/3 chřestu nakrájíme na menší kousky

Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme chřest a za občasného míchání několik minut restujeme. Zalijeme horkým vývarem, zakryjeme pokličkou a krátce povaříme.
Směs rozmixujeme, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vínem, přidáme zbylý chřest a pár minut povaříme.
Nakonec polévku dochutíme cukrem. Doba přípravy cca 30 min.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.