reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomerančová pěna s jahodami ozdobená kvítky levandule a řeřichy

4 porce

  • 3 plátky želatiny
  • 50 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžíce pomerančového likéru
  • 250 ml jogurtu
  • 4 lžíce cukru
  • 2 bílky
  • 150 ml smetany
  • 300 g jahod
  • 1 vanilkový cukr
  • několik suchých levandulových kvítků a kvítků řeřichy

Želatinu namočíme a necháme v dostatečném množství studené vody změknout. Pomerančovou šťávu nalijeme do mísy a smícháme s pomerančovým likérem, jogurtem a cukrem. Želatinu vymačkáme a pak ji rozpustíme podle návodu na obalu a smícháme ji se 4 lžícemi jogurtové směsi. Za stálého míchání přidáváme zbylou jogurtovou směs.
Bílky a smetanu odděleně ušleháme. Jakmile směs začne želírovat, postupně šlehači metlou vmícháme sníh i šlehačku. Pěnu necháme stát v chladnu.
Jahody omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Několik levandulových květů odložíme stranou. Ovoce, vanilkový cukr a zbylá levandulová kvítka smícháme a necháme 60 minut stát.
Jahody rozdělíme do 4 mističek. Na ně lžící na zmrzlinu navršíme pěnu v pravidelných kulatých kopečcích. Podle chuti můžeme přidat na malé kousky rozcupovaná kvítka řeřichy
spolu s odloženými suchými kvítky levandule.
Příprava asi 45 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.