24 kousků:
- 250 g másla
- 180 g cukru
- špetka soli
- 4 vejce
- nastrouhaná kůra z pomeranče
- 100 ml mléka
- 320 g hladké mouky
- prášek do pečiva
- 150 g nadrobno nasekané čokolády
- kandovaná pomerančová kůra na ozdobu
Poleva:
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 220 g moučkového cukru
Máslo utřeme s cukrem a solí do pěny. Postupně všleháme vejce a vmícháme pomerančovou kůru.
Do vaječného základu po částech přilijeme mléko, vsypeme mouku promísenou s kypřícím práškem a vypracujeme těsto.
Do těsta vmícháme čokoládu, rozetřeme ho na plech a při 200 °C pečeme asi 15 minut.
Cukr rozmícháme i se šťávou. Polevu pomocí cukrářského sáčku stříkáme na vychladlý koláč. Dozdobíme kůrou.
Poslední tip, trik či komentář