reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomerančové řezy s čokoládou

24 kousků:

  • 250 g másla
  • 180 g cukru
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • nastrouhaná kůra z pomeranče
  • 100 ml mléka
  • 320 g hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • 150 g nadrobno nasekané čokolády
  • kandovaná pomerančová kůra na ozdobu

Poleva:

  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 220 g moučkového cukru

Máslo utřeme s cukrem a solí do pěny. Postupně všleháme vejce a vmícháme pomerančovou kůru.
Do vaječného základu po částech přilijeme mléko, vsypeme mouku promísenou s kypřícím práškem a vypracujeme těsto.
Do těsta vmícháme čokoládu, rozetřeme ho na plech a při 200 °C pečeme asi 15 minut.
Cukr rozmícháme i se šťávou. Polevu pomocí cukrářského sáčku stříkáme na vychladlý koláč. Dozdobíme kůrou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.