Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 2 vejce
- 160 g másla
- 3 lžíce vody
- Sůl
- Pepř
- Pórek
- Cibule
- Slanina
- Smetana
- 100 g čedaru
- 3 vejce
- 1 lžíce hořčice
- 150 g čerstvého sýra
- 2 stroužky česneku
- Tymián
- Olej
Z vejce, másla a mouky uděláme těsto, které vyválíme. Poté ho dáme na pečící tác a propícháme, aby se nám při pečení nenafukovalo. Nakrájíme cibuli a pórek. Orestujeme si slaninu s cibulí. Až cibule zesklovatí, přidáme pórek. Následně osolíme a okořeníme tymiánem. Směs necháme zchladnout.
Smícháme smetanu, hořčici, rozmačkaný česnek, vejce, nastrouhaný sýr, pepř a sůl. Na těsto rozprostřeme směs z pánve. Přelijeme směsí a posypeme čedarem. Pečeme 35 minut při 200 stupních.
Zdroj: Pórkový koláč; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1957-porkovy-kolac/ [On-line 29.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář