4 porce
- 2 dl portského vína ruby
- 1 šalotka
- snítka tymiánu
- 1 citron
- 1 pomeranč
- 2 lžíce studeného fondu demi-glace
- kajenský pepř
Šalotku nasekáme nadrobno a vaříme v portském víně spolu s tymiánem.
Z citronu a pomeranče nastrouháme trochu kůry, kterou přidáme do portského.
Zbytek kůry z citrusů okrájíme a vykrojíme segmenty dužiny. Segmenty vložíme do vína, vymačkáme i šťávu z citrusových skeletů. Vše zredukujeme, dochutíme kajenským pepřem a solí. Omáčku podáváme ke steakům.
Zdroj: Portská omáčka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1156 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář