reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Portská omáčka

4 porce

  • 2 dl portského vína ruby
  • 1 šalotka
  • snítka tymiánu
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce studeného fondu demi-glace
  • kajenský pepř

Šalotku nasekáme nadrobno a vaříme v portském víně spolu s tymiánem.

Z citronu a pomeranče nastrouháme trochu kůry, kterou přidáme do portského.

Zbytek kůry z citrusů okrájíme a vykrojíme segmenty dužiny. Segmenty vložíme do vína, vymačkáme i šťávu z citrusových skeletů. Vše zredukujeme, dochutíme kajenským pepřem a solí. Omáčku podáváme ke steakům.

Zdroj: Portská omáčka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1156 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.