Ingerdience:
- větší vyzrálá rajčata
- plocholistá petrželka
- česnek
- mletý pepř
- sůl
- strouhanka
- olivový olej
Malým nožíkem vykrojíme ze strany stopky vnitřní semennou část rajčat.
Takto připravená rajčata vkládáme vydlabanou částí dolů do pánve, necháme dusit.
Petrželku a česnek nasekáme a promícháme.
Až se podusí a změknou, obrátíme je, osolíme a opepříme, zasypeme petrželkou s česnekem, strouhankou, zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Provensálská rajčata se jedí teplá i studená, jako příloha k masu, rybám nebo samotné s bagetou.
Zdroj: Provensálská rajčata; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1459-provensalska-rajcata/ [On-line 24.07.2014]
Poslední tip, trik či komentář