reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Provensálská rajčata

Ingerdience:

  • větší vyzrálá rajčata
  • plocholistá petrželka
  • česnek
  • mletý pepř
  • sůl
  • strouhanka
  • olivový olej

Malým nožíkem vykrojíme ze strany stopky vnitřní semennou část rajčat.

Takto připravená rajčata vkládáme vydlabanou částí dolů do pánve, necháme dusit.

Petrželku a česnek nasekáme a promícháme.

Až se podusí a změknou, obrátíme je, osolíme a opepříme, zasypeme petrželkou s česnekem, strouhankou, zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Provensálská rajčata se jedí teplá i studená, jako příloha k masu, rybám nebo samotné s bagetou.

Zdroj: Provensálská rajčata; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1459-provensalska-rajcata/ [On-line 24.07.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.