reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Provensálské koláčky

12 koláčků – formičky o průměru 10 cm

těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 150 g másla
  • asi 0,5 dl mléka nebo vody
  • sůl

Smícháme hladkou a špaldovou mouku spolu se změklým máslem, trochou mléka a solí. Vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odležet.

Rozdělíme na dvanáct dílků a těstem plníme teflonové formičky na jednoporcové koláčky, které ve vyhřáté troubě na 180 °C 10 minut předpečeme. Poté je plníme náplní.

náplň

  • 300 g zeleniny (mix podle chuti – mrkev, pórek, hrášek)
  • olivový olej
  • 150 ml smetany
  • 200 g goudy
  • 2 vejce
  • 1 lžíce provensálské směsi
  • sůl

Mrkev a pórek nakrájíme na drobné kousky, smícháme s hráškem, vše opečeme na oleji, odstavíme, zalijeme smetanou, vmícháme nastrouhaný sýr, vejce, ochutíme provensálskou směsí a solí. Plníme do předpečených formiček a pečeme ještě 15−20 minut dozlatova.

Zdroj: Provensálské koláčky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1233-provensalske-kolacky/ [On-line 07.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.