reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh pečený na kokosovém oleji

Ingredience

  • 1 pstruh vcelku
  • Sůl
  • Pepř
  • Kari
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 limeta
  • ¼ svazku koriandru
  • ¼ svazku bazalky
  • 1 salátová okurka
  • 150 ml vody
  • 150 ml červeného vinného octa
  • 150 ml cukru
  • Sambal

Pstruha zbaveného vnitřností posypeme zevnitř i zvenčí solí, pepřem a kari. Kůži po stranách nařízneme až k páteři, aby se kokosové mléko dostalo hluboko do masa. V rendlíku si rozehřejeme cukr, přidáme ocet, vodu a pastu sambal. Vše promícháme.

Okurku rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na půlměsíčky. Salát zalijeme zálivkou z rendlíku a promícháme. Kolečka limety, bazalku a větvičku koriandru dáme dovnitř ryby. Pstruha omotáme provázkem, aby se nám vnitřek nevysypal.

Rozpálíme si kokosový olej. Rybu opékáme 3 až 4 minuty z každé strany.

Zdroj: Pstruh pečený na kokosovém oleji; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1905-pstruh-peceny-na-kokosovem-oleji/ [On-line 27.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.