Ingredience
- 1 pstruh vcelku
- Sůl
- Pepř
- Kari
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 limeta
- ¼ svazku koriandru
- ¼ svazku bazalky
- 1 salátová okurka
- 150 ml vody
- 150 ml červeného vinného octa
- 150 ml cukru
- Sambal
Pstruha zbaveného vnitřností posypeme zevnitř i zvenčí solí, pepřem a kari. Kůži po stranách nařízneme až k páteři, aby se kokosové mléko dostalo hluboko do masa. V rendlíku si rozehřejeme cukr, přidáme ocet, vodu a pastu sambal. Vše promícháme.
Okurku rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na půlměsíčky. Salát zalijeme zálivkou z rendlíku a promícháme. Kolečka limety, bazalku a větvičku koriandru dáme dovnitř ryby. Pstruha omotáme provázkem, aby se nám vnitřek nevysypal.
Rozpálíme si kokosový olej. Rybu opékáme 3 až 4 minuty z každé strany.
Zdroj: Pstruh pečený na kokosovém oleji; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1905-pstruh-peceny-na-kokosovem-oleji/ [On-line 27.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář