Suroviny
- vykoštěný pstruh
- sluneč. olej, máslo
- plnotučná hořčice
- majonéza
- cukr, sůl, bílý pepř
- česnek
- ančovičky
- citrony
- smetana
- polohr. a hl. mouka
- směs čerstvých salátů
- červená cibulka, nať jarní cibulky, rajčata na ozdobu
Pstruha prořízneme a vyjmeme páteř. Osolíme, opepříme bílým pepřem. Obalíme ve smíchané hl. a polohr. mouce. Opečeme na slunečnicovém oleji a necháme 5-10 min dojít v troubě.
Směs salátů zakápneme citronem a dáme chladit.
0,5 dcl smetany, 2 lžíce majonézy, 1,5 lž. hořčice, sůl, cukr, bílý pepř, šťávu z 1/2 citronu, 1-2 stroužků česneku, 3-4 ančovičky i s trochou oleje rozmixujeme a vznikne dresink.
Pstruha vyndáme z trouby, přidáme máslo.
Zdroj: PSTRUH PO MLYNÁŘSKU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář