reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh v bramborovém kabátku

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 4 filety,
    8 lístků šalvěje,
    4–6 oloupaných brambor,
    sůl,
    pepř,
    2 lžíce másla,
    2 snítky tymiánu,
    2 stroužky česneku

Na přílohu:

  • 4 pomeranče,
  • 2 čekanky,
  • 2 lžíce másla,
  • sůl,
  • pepř,
  • 200 ml vína

Z filetů odkrojíme podélně břišní část a zbytek rozdělíme na dva stejně veliké kusy. Na každý kousek filetu položíme jeden lístek šalvěje. Z brambor postupně děláme dlouhou špagetu a tu pak navineme na filety.
Do pánve dáme máslo a filety obalené v bramborové špagetě na něm opékáme. Osolíme a přidáme lístky tymiánu a posekaný česnek.
Z pomerančů okrojíme kůru i s bílou slupkou a vyřežeme z nich měsíčky dužiny. Ze zbytků pak vymačkáme šťávu. Čekankové puky rozkrojíme napůl.
V pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a vložíme do ní půlky čekanky. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou. Až se víno vyvaří, přilijeme pomerančovou šťávu a ještě chvilku dusíme. Nakonec přidáme máslo.
Čekanku vyndáme z pánve, odstraníme středy a zbytek servírujeme s opečenými filety v bramborovém kabátku a lehce podušenými měsíčky pomerančů.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pstruh-v-bramborovem-kabatku-1-9-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.