Na 4 porce budeme potřebovat:
- 4 filety,
8 lístků šalvěje,
4–6 oloupaných brambor,
sůl,
pepř,
2 lžíce másla,
2 snítky tymiánu,
2 stroužky česneku
Na přílohu:
- 4 pomeranče,
- 2 čekanky,
- 2 lžíce másla,
- sůl,
- pepř,
- 200 ml vína
Z filetů odkrojíme podélně břišní část a zbytek rozdělíme na dva stejně veliké kusy. Na každý kousek filetu položíme jeden lístek šalvěje. Z brambor postupně děláme dlouhou špagetu a tu pak navineme na filety.
Do pánve dáme máslo a filety obalené v bramborové špagetě na něm opékáme. Osolíme a přidáme lístky tymiánu a posekaný česnek.
Z pomerančů okrojíme kůru i s bílou slupkou a vyřežeme z nich měsíčky dužiny. Ze zbytků pak vymačkáme šťávu. Čekankové puky rozkrojíme napůl.
V pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a vložíme do ní půlky čekanky. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou. Až se víno vyvaří, přilijeme pomerančovou šťávu a ještě chvilku dusíme. Nakonec přidáme máslo.
Čekanku vyndáme z pánve, odstraníme středy a zbytek servírujeme s opečenými filety v bramborovém kabátku a lehce podušenými měsíčky pomerančů.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pstruh-v-bramborovem-kabatku-1-9-2009.html
Poslední tip, trik či komentář